Снимка PixabayПаричното обезщетение за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и

...
Снимка PixabayПаричното обезщетение за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и
Коментари Харесай

380 лв. остава размерът на майчинските и през 2020 г.

Снимка Pixabay

Паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст и следващата година остава 380 лева Това взеха решение депутатите откакто одобриха текстове от Закона за бюджета на ДОО за идната година. Предложението беше гласувано със 117 гласа " за ", 77 " срещу "  и 7 " въздържали се ". През 2019 година размерът на майчинските също бяха 380 лева, съобщи вести.бг

Не бе признато предлагането на Българска социалистическа партия за 650 лева обезщетение сред първата и втората година. Именно 650 лева е и настояването на социалистите за минимална работна заплата през 2020 година Необходимите средства за това ще са към 75 млн.лв. в допълнение, което не натоварва бюджета, обоснова се Георги Гьоков. Как 380 лева могат да заместят приходите от труд, които майка получава, попита той.

Освен това, акцентира депутатът, пораства минималната работна заплата, демографският проблем в България е налице, по какъв начин тогава виждате да се отглежда дете с 380 лева като 363 лева е границата на беднотия у нас. Предложете атрактивни бонуси като по-кратък работен ден, повече детски градини, посъветва Гьоков.

Отхвърлено беше и предлагането на ПГ " Воля-Българските родолюбци " компенсацията за развъждане на дете до двегодишна възраст да е равно на минималната работна заплата за 2020 година

Бюджетът на ДОО е ориентиран към стимулиране на хората да се връщат по-бързо на работа и да не зависят доста от обществените заплащания, отбрани написаните пари от държавното управление новият министър на труда Деница Сачева. Тя напомни, че държавното управление към този момент е оповестило, че всяка година ще бъдат заделяни във фонд 70 млн. лева за градеж на детски градини.

От тях 22 млн. лева плюс още други 10 млн. лева в допълнение ще има за покриване от страната на такси за детски градини за обществено слаби фамилии. Към дребните обитаеми места ще бъдат обезпечени и благоприятни условия за мобилни услуги. Освен това в този бюджет би трябвало да има баланс сред всички ползи, сред доходи и разноски, акцентира министърът.

Максималният размер на обезпечените вземания по Закона за обезпечените вземания на служащите и чиновниците при неплатежоспособност на работодателя за 2020 година е 1525 лева, гласоподаваха депутатите.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 54 секунди) Рейтинг: 1116 | Одобрение: -4299 Може да се усилва, само че сако за качествени и образовани дами! Селянките станаха доста! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР